Bas - Armagnac 1979

Pentru comenzi si informatii, ne puteti contacta si la 0735 349 885 sau 0735 349 886. Program magazin: luni-vineri 11:00-21:00, sambata 10:00-17:00.

Filtre
 • Producator:
  • Grappa Nonino (1)
  • Lheraud (1)
  • Baron Gaston Legrand (3)
 • Anul:
  • 1959 (1)
  • 1969 (1)
  • 1979 (1)
  • 1970 (1)

Bas - Armagnac 1979

Bas - Armagnac 1979
Producător: Baron Gaston Legrand
Tip Vin: distilat
Disponibil: In Stoc
Preţ cu TVA: 479,00 LEI
Cantitate:  
   sau   

Armagnac-ul este cel mai vechi distilat din Franţa, obţinut prin distilarea vinurilor albe din regiunea Gasconia, care a apărut în jurul anilor 1411 – 1441. Numai băutura care provine din această regiune a Franţei poate să folosească denumirea de armagnac. 

Principalele deosebiri dintre armagnac şi cognac sunt că primul se obţine din struguri albi şi este distilat o singură dată in timp ce cognacul este distilat de două ori si se obtine din struguri rosii. Armagnacul este un distilat de vin făcut, de regulă, dintr-un amestec de 10 soiuri de struguri autorizate. Dintre acestea, principalele sunt Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard şi Baco 22A.

În mod tradiţional, armagnacul este distilat o singură dată, ceea ce îi conferă, iniţial, un spirit mai puţin „lustruit” decât cel al  cogniacului, care este dublu distilat. Cu toate acestea, îmbătrânirea în butoaie de stejar înmoaie gustul, dezvoltă arome mai complexe şi o culoare arămie. În butoi pierde o parte din alcool şi din apă prin evaporare (fenomen cunoscut ca fiind un „tribut adus îngerilor”), fapt ce permite compuşilor aromatici să apară prin oxidare.

Când alcoolul ajunge la 40%, armagnacul poate fi transferat în butelii mari de sticlă (numite „Dame Jeanne”, adică damigeană), pentru depozitare. După încă un an de afânare la sticlă, armagnacul poate fi îmbuteliat pentru vânzare.

Armagnacul este comercializat sub mai multe clasificări ce se referă la vârsta brandy-ului constitutiv. O sticlă de trei stele, sau VS, este un amestec de mai multe armagnacuri care au stat cel puţin doi ani la îmbătrânire în butoi de lemn. Pentru VSOP, îmbătrânirea este de cel puţin cinci ani, iar pentru XO, cel puţin şase ani.

Ca orice distilat, armagnacul trebuie să fie depozitat vertical, pentru a evita deteriorarea dopului de către alcool.

Caracteristici
Anul: 1979

Scrie un review

Numele tău:


Review-ul tău: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Excelent

Introduceţi codul din imagine:© SC Good Life Network SRL

euplatesc.ro