Unico Montepulciano

Pentru comenzi si informatii, ne puteti contacta si la 0735 349 885 sau 0735 349 886. Program magazin: luni-vineri 11:00-21:00, sambata 10:00-17:00.

Filtre
  • Producator:
    • Bredasole Franciacorta (1)
    • Il Colle (1)
    • Elysian (1)
    • Villa Sandi (2)
    • Tenuta Ulisse (5)
    • Cantina Bernardi (1)
    • Penfolds Australia (8)
    • Villa le Prata (1)
    • Moet & Chandon (1)
  • Anul:
    • 2011 (3)
    • 2006 (1)
    • 2004 (1)
    • 1999 (1)
    • 1997 (1)
    • 2005 (3)
    • 2007 (0)
    • 2002 (1)
    • 2012 (1)
    • 2010 (1)
  • Culoare:
    • Alb (3)
    • Rosu (9)
  • Tip vin:
    • sec (12)
    • Brut (4)

Unico Montepulciano

Unico Montepulciano
Producător: Tenuta Ulisse
Tip Vin: sec
Disponibil: In Stoc
Preţ cu TVA: 49,00 LEI
Cantitate:  
   sau   

Unico Montepulciano este un vin rosu sec, obtinut din soiul Montepulciano, un soi de vita cu origini incerte, o perioada a fost clasificat fiind un „Sangioveti”, dar a fost dovedit ca este un soi diferit de acesta. A fost cultivat special in regiunea Abruzzo si in cateva regiuni din sudul Italiei, dar a primit recunoasterea internationala datorita caltatii vinurilor produse din acest soi in regiunea Abruzzo.

Dupa desciorchinare, strugurii au fost macerati timp de 15-20 de zile si fermentati in cisterne de inox. Vinul a beneficiat de maturare de 4 luni cisterne de inox, la imbuteliere au fost folosite dopuri Vino-Lok (dop de sticla). Are o culoare rosu rubiniu intens, nasul este intens si persistent, cu prezenta placuta a notelor fructoase si florale, dintre care cirese, mure, fragi. Gustul este taninos, fara a fi agresiv, corpolent, bine echilibrat si intens fructat. Este un companion excelent alaturi de preparate condimentate intens, fripturi, branzeturi maturate si ciocolata neagra.


Sticla se pastreaza intr-un loc racoros macar 12 ore, timp in care vinul poate sa-si revina dupa socurile suferite in timpul transportului. Dupa deschiderea sticlei, daca timpul ne permite, este recomandat sa se lase la oxigenat 30-40 minute in sticla, daca suntem presati de timp, putem sa turnam vinul intr-un decanter, unde oxigenarea va avea loc mult mai repede (5-10 minute). In timpul oxigenarii, vinul trebuie sa ajunga la temperatura optima de consum de 16-18 C.

Caracteristici
Soi: Montepulciano
Regiune: Abruzzo
Anul: 2011
Culoare: Rosu
Temperatura de servire: 16-18 C
Asociere culinara: Este un companion excelent alaturi de preparate condimentate intens, fripturi, branzeturi maturate si ciocolata neagra.
Tip vin: sec

Scrie un review

Numele tău:


Review-ul tău: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Excelent

Introduceţi codul din imagine:



© SC Good Life Network SRL

euplatesc.ro